Tijdens de les maak ik gebruik van de klassieke Hatha Yoga en de Raja Yoga stroming.
Dit zijn de twee hoofdstromen in de yoga. Ik verwerk hierbij de invloeden van de modernere inzichten als Iyengar Yoga, de Vijnana Yoga, de H-Yoga en de Critical Alignment Yoga.

Hatha Yoga
Hatha Yoga is een hoofdstroom binnen de yogastijlen.

Hatha Yoga is een actieve vorm van yoga. Het lichaam neemt de klassieke yogahoudingen (de asanas) aan. Er wordt nauwelijks gebruik gemaakt van hulpmiddelen.

Raja Yoga
Raja Yoga is een hoofdstroom binnen de yogastijlen.
De yoga filosofie neemt bij Raja yoga een belangrijke plaats in. Raja Yoga is een meditatief ingestelde yogavorm. Zittend op je kussen onderzoek je de geest en vind je rust in het lichaam.
De klassieke yogahouding staan in dienst van het ontspannen kunnen mediteren.

Iyengar Yoga
Iyengar yoga is een fysiek ingestelde yogavorm. Klassieke uitdagende yogahoudingen worden beoefend. Door gebruik te maken van yoga hulpmiddelen (yoga props), kom je verder in de houding en wordt het lichaam sterker.

Vijnana Yoga
Vijnana Yoga combineert de zittende meditatie, de adembeweging en de klassieke yogahoudingen in gelijke mate met elkaar.
Bewegen doe je van binnenuit, vanuit het centrum.
Kenmerkend is het betrekken van de yoga filosofie bij de oefeningen.

H-yoga
H-yoga is een yogavorm speciaal ontwikkeld voor mensen met kanker of herstellende van deze ziekte. Yoga props dienen ter verlichting van de oefening.
Kenmerkend is dat de bewegingen fysiek lichter en zachter zijn dan bij andere yoga stijlen.

Critical Alignment Yoga
Critical Alignment yoga is een fysiek-psychisch ingestelde yogavorm. Onderscheid wordt gemaakt tussen bewegingsspieren en houdingspieren. Ontspanning wordt letterlijk gezocht tot op het bot. Yoga props worden ingezet om de spanningsgebieden te onder zoeken.
Kenmerkend voor de critical alignment yoga is het centraal stellen van de wervelkolom.

 


 

 

Lees verder
Praktische informatie als locatie, kosten en tijden

 

 

Lees meer
–  Achtergrond informatie
–  Algemene informatie